Всі знають, що надмірна вологість шкідлива, як для здоров’я та самопочуття людини, так і для самого приміщення і об’єктів в ньому. Найбільша проблема з вологістю, зазвичай, спостерігається у міжсезоння. Боротися з високою вологістю можна багатьма способами: провітрювання, обігрівальні прилади. Проте найбільш дієвий спосіб, який дозволить досягти комфорту та стабільно нормальної вологості – це осушувачі. Осушувачі повітря – це спеціальне кліматичне обладнання, яке забирає зайву вологу з повітря. 

Тож, якщо ви відчуваєте надмірну вологість в приміщенні або ж вам потрібно завжди контролювати її рівень – рекомендуємо використовувати осушувачі повітря. Залежно від призначення, ви можете обрати з двох груп:

  • Промислові. Великогабаритне обладнання з великими потужностями. Застосовують на промислових об’єктах, де потрібно створити сприятливі умови для технологічних процесів та комфортні умови праці.
  • Побутові. Компактне обладнання, яке встановлюють в житлових та офісних приміщеннях для забезпечення комфортних умов проживання та праці.

Коли ви визначилися для чого саме вам потрібне обладнання, постає наступне питання – вибір осушувача за способом його дії. За способом дії виділяють 3 види обладнання: 

  1. Асиміляції. Полягає в обміні повітря між приміщенням та вулицею. Повітря з надмірною вологістю викидається назовні та забирається свіже повітря знадвору, завдяки цьому рівень вологості зменшується.

  2. Конденсаційний. Такий спосіб полягає в конденсації вологи з повітря. Цей вид осушувачів найбільш розповсюджений. Він може працювати в приміщеннях, температура яких вище 10 С. Такий вид працює за наступною схемою: осушувач забирає вологе повітря, випаровує з нього рідину та викидає його назад в приміщення і так по колу.

  3. Адсорбаційний вид. Це потужне обладнання, яке зазвичай ставлять на промислових об’єктах з низькими температурами. В процесі роботи адсорбційного осушувача не утворюється вода, тому вони можуть ефективно працювати при температурах нижче нуля і не потребують під’єднання до системи каналізації чи зливу сконденсованої води. Устаткування витягує вологу з повітря за допомогою вбудованого всередині ротора адсорбенту. Повітря проходячи крізь сухе відділення, осушується і виводяться назовні вже без «зайвої» вологи. А з адсорбуючої секції ротора рідина видаляється шляхом випаровування.

Тепер ви зможете визначитися, який саме тип та вид осушувача потрібен саме під ваші потреби. А замовити потрібне обладнання ви завжди можете у нас на сайті.