В нашій місцевості хороша опалювальна система дуже важлива, адже активний опалювальний сезон триває близько 5 місяців. Тому в цій статті ми поділимося з вами найпопулярнішими видами опалення, які підійдуть як для квартири, приватного будинку, офісного приміщення так і для виробничих об’єктів.

Газовий котел, мабуть, найпоширеніший вид опалення. Така система опалює приміщення за допомогою води та газу, а саме,по магістралі в систему надходить холодна вода. Через помпу циркуляції вона подається в теплообмінник. Спрацьовує електрод розпалу, від чого газ загоряється і нагріває воду в системі, вона в свою чергу потрапляє в батареї. 

Газові котли бувають одноконтурними – які виконують тільки опалювальну функцію та двоконтурними – які опалюють приміщення та забезпечують тепло водою.

Така система опалення проста в управлінні, має хорошу тепловіддачу та здатна опалювати великі площі. Але важливим нюансом є те, що такі коли потребують коаксіального димоходу.  В більшості новобудов він передбачений зразу, а в інших випадках його можна зробити в процесі монтажу. 

Твердопаливний котел – це агрегат, який працює на вугіллі, брикетах або пелетах. Принцип роботи твердопаливного котла наступний: матеріал згорання завантажують у спеціальний відсік котла і підпалюють. Тепло, вироблене в процесі горіння, гріє воду, яка в свою чергу обігріває будинок, циркулюючи по трубах.

Твердопаливні котли також бувають одно- та двоконтурні, тобто, які опалюють та які опалюють і забезпечують теплою водою. окупність таких котлів доволі швидка, але є і суттєвий мінус – для них потрібне окреме приміщення.

Електричний котел – це обладнання, яке за допомогою електрики нагріває воду, а та в свою чергу циркулює по батареях за допомогою помпи. Вони також бувають одно- або двоконтурні. Такі котли одні з найбезпечніших та прості в підключенні, для монтажу не потрібна окрема вентиляція чи приміщення. Вони не виділяють запаху чи відходів, але якщо ви плануєте ставити електричний котел вам просто необхідно подбати про потужну електромережу. 

Теплова помпа – використовує природну теплову енергію. Енергія, що є в повітрі, воді чи грунті передається теплоносію опалювальної системи.

Вони бувають типу грунт-вода, вода-вода та повітря-вода, тобто черпають теплову енергію з грунту, грунтових вод або повітря. Одна з переваг те, що в холодну пору року вони можуть використовуватися на обігрів, а в теплу – на охолодження.

Такий вид опалення дороговартісний при встановленні, але при експлуатації несе мінімальні затрати.  Проте на холодні зими слід мати запасний варіант, оскільки, при дуже низьких температурах енергії навколишнього середовища може не вистачати. 

Отож, тепер ви знаєте найпоширеніші види опалення і можете визначитися, який вид підходить саме під ваші потреби. А якщо вам потрібна експертна консультація та якісні послуги – будемо раді допомогти!